Kilpailuttaminen lyhyesti

Kilpailuttaminen kannattaa. Voit säästää rahaa hyvin arkisissa asioissa kilpailuttamalla pakolliset kulut ja hankinnat.

Kilpailuttamalla sellaisia palveluita ja tuotteita, joita ostat joka tapauksessa, voit pienentää elämisestä aiheutuvia kustannuksia. Kilpailuttamalla hankintoja voit pienentää hankinnoista maksamaasi hintaa. Säästät rahaa kun ostat halvemmalla sen minkä ostaisit joka tapauksessa.

Kilpailuttamalla voit säästää rahaa. Voit kasvattaa omia säästöjäsi, kun laitat kilpailuttamisen jälkeen kulutuksesta ja hankinnoista yli jääneen rahan säästöön kulutuksen sijasta.

Sijoittamalla säästämäsi rahan viisaasti voit jopa saada passiivista tuloa sen sijaan, että maksaisit joka tapauksessa hankkimistasi tuotteista tai palveluista turhaan korkeampaa hintaa.

Miten kilpailuttamalla voi säästää enemmän?

  • Kartoita sellaiset asiat joihin sinulla menee rahaa, kuten säännölliset kulut, hankinnat, jne.

  • Tarkista ja kartoita mitä maksat tai aiot maksaa tällä hetkellä kustakin käyttämästäsi palvelusta tai hankinnasta

  • Etsi sopivia vaihtoehtoja nykyiselle tarjoajalle, tuotteelle tai palvelulle

  • Säästääksesi enemmän kilpailuta tarjoajat ja osta edullisemmalta toimijalta mikäli mahdollista

  • Tee kilpailutus uudestaan sopivan ajan kuluttua, sillä hinnat muuttuvat

  • Laita ainakin osa kilpailuttamalla säästämistäsi kuluista säästöön kulutuksen sijaan

Mitä ainakin kannattaa muistaa kilpailuttaa?

Lainasta maksetaan lyhennyksen lisäksi korkoa ja muita kuluja. Olemassa olevat lainat kannattaa vertailla ja kilpailuttaa. Voit ottaa uuden lainan paremmilla ehdoilla ja edullisemmilla kuluilla ja maksaa vanhan lainasi pois uudella, edullisemmalla lainalla.

Jos sinulla on useita lainoja, niin lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi saattaa olla järkevää. Yhdistämällä monta pientä lainaa yhdeksi maksat todennäköisesti vähemmän lainasta aiheutuvia kuluja yhdestä isosta lainasta kuin useasta pienestä lainasta. Saatat myös saada uudelle, isommalle lainalle aiempaa edullisemman koron.

Lainojen kilpailuttaminen ja lainojen yhdistäminen onnistuu helpoiten hyödyntäen netistä näitä varten valmiiksi löytyviä palveluita. Niiden avulla voit verrata helposti useita eri lainan tarjoajia ja niiden joukosta sinulle parhaiten sopivan ja edullisen lainan. Lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita ovat mm. *VertaaEnsin, *Zmarta ja *Sortter.

Nykyään voidaan kai jo sanoa, että meillä kaikilla on yksi tai useampi liittymä. Puhelinliittymä on tänäpäivänä jo käytännössä pakollinen. Jos maksat puhelinliittymäsi itse, eli liittymäsi ei esimerkiksi ole työnantajan maksama työsuhde-etu, niin voit säästää rahaa kilpailuttamalla omat puhelinliittymäsi.

Kilpailuttaaksesi puhelinliittymäsi selvitä ensin itsellesi mitkä ovat todelliset tarpeesi puhelinliittymälle. Etsi sen jälkeen erilaisia vaihtoehtoja jotka sopivat juuri sinun käyttöösi ja vertaa puhelinliittymiä keskenään löytääksesi juuri sinulle parhaan ja edullisen puhelinliittymän. Netistä löytyy valmiita puhelinliittymien vertailuun erikoistuneita palveluita ja sivustoja, joiden avulla edullisen puhelinliittymän löytäminen onnistuu käden käänteessä.

Lähes jokaiselta löytyy tänä päivänä jonkinlainen nettiyhteys; liikkuva laajakaista, kiinteä laajakaista, puhelimesta jaettu netti tai vastaava voi toimia tarvittavana nettiyhteytenä. Jos sinulla on erillinen nettiliittymä, niin kilpailuttamalla sen voit säästää selvää rahaa.

Määrittele tarpeesi huolella ja katso mitä vaihtoehtoja sinulle on tarjolla. Vertaa nettiliittymiä ja etsi sinulle toimivin ja edullisin ratkaisu. Kuten puhelinliittymiä, niin myös nettiliittymiä voi verrata helposti ja nopeasti vertailuun erikoistuneilla sivustoilla.

Lähes jokaisella on tarve käyttää arjessaan sähköenergiaa ainakin kotiosoitteessa. Jos tarvitset kotona, mökillä tai muualla oman sähkösopimuksen, niin silloin sähkön kilpailutus ja sopimustyypin ja tarvittaessa toimittajan vaihtaminen kannattaa silloin tällöin tehdä. Mitä enemmän sähköä kulutat sitä enemmän voit säästää kilpailuttamalla sähkösopimuksen.

Selvitä arvioitu sähkönkulutuksesi vuosi- tai kuukausitasolla. Se helpottaa sähkösopimusten vertailua. Sähkön hintavertailu on kannattavaa ja sitä varten löytyy siihen erikoistuneita palveluitakin. Niitä kannattaa hyödyntää ja etsiä itselle edullisempi sähkösopimus. Sähkösopimuksen voit kilpailuttaa helposti esimerkiksi *VertaaEnsin.fi-palvelun avulla.

Vakuutukset kannattaa kilpailuttaa myös. Monet meistä tarvitsevat tai vähintäänkin haluavat jonkinlaisia vakuutuksia elämän ja omaisuuden turvaksi. Asumista varten tarvitaan kotivakuutus, ajoneuvoa varten ajoneuvon vakuutus ja niin edelleen. Vakuutuksien hinnoissa on suuria eroja, joten myös vakuutukset kilpailuttamalla voit säästää selvää rahaa.

Vakuutuksia kilpailuttaessa on erityisen tärkeä huomata, että vakuutussopimuksissa on todella paljon eroja. Selvitä huolella itsellesi minkälaisen vakuutuksen tarvitset. Kun olet ottamassa vakuutusta tai aikeissa vaihtaa vakuutusyhtiötä niin selvitä huolella, että juuri kyseisen vakuutusyhtiön vakuutus kattaa haluamasi asiat riittävällä laajuudella. Esimerkiksi vakuutusten kattavuudessa, korvauksissa, ikävähennyksissä, kustannuksissa ja mahdollisissa alennuksissa on usein huimia eroja.